7 Şubat 2012 Salı

70 Bin deprem mağduru eksi 15 derece soğuk havada, çadırda yaşamaya çalışıyor.3 ayda 127 çadır yandı; Çoğu çocuk 11 kişi de bu yangında can verdi.Unutulan Van'dan haberler okudunuz...

* *  *
Star gazetesinden postalanan Mehmet Altan:“Hükümete dostane eleştiri dahi kabul edilemez hale geldi”demiş.Dün yerini terkederek kazananın yatağına girenin,yarın o yataktan çıkıp başkasının yatağına gireceğini çok iyi bilenler, önce o hainleri(!) vururlar.Tarihte kullanım süreleri dolanların sonları hep böyle olmuştur.

* *  *

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sırasında Devlet Başkanı El Nahyan bizim yerli dizilerin finalini sormuş...
“Dizilerin sonunu söyleyin, yoksa hanımları televizyonların başından kaldıramıyoruz” diye espri yapmış El Nahyan.
Kadınlarını eve kapatarak, ayaklarına kurşun sıkan arapların niye Amerika ve Avrupalıların kucağında oyuncak olduklarına dair küçücük bir gerçek.

* *  *

“PKK’nın kaçırdığı askerlerden ve kaymakamdan 7 aydır haber yok! Ailelere de konuşma yasağı konulduğunu biliyor muydunuz?

* * *
Fransa’daki ilkokullarda artık sadece 5 ders-Fransızca ,İngilizce ,Matematik ,Bilgisayar ve Tarih- okutuluyormuş... Keşke bir de insanlık ve dürüstlük dersi koysalardı,zira çok ihtiyaçları var.

* *  *
Musluğu çok az açarak -ince bir ip gibi  ya da damlatarak- akması sağlandığında su sayacının göstergesi çalışmıyor ve abone o şekilde aldığı suyun parasını ödemiyor.Hırsızlık mı? Evet, hırsızlık !Yasadışı mı? Değil.Abone musluğunu istediği şekilde kullanır mı ?Kullanır.Al sana münazara konusu.(Bir de su sayacını ters bağlama olayı var. Bu icat(!)abonenin eski kullandığını da sildiği için duble hırsızlık ki konu bu değil şimdi.)

* *  *
Zihinsel engelli bir kadına tecavüz eden sapık, Adli Tıbbın:"Kadın bağırmamış, rızası var" raporuyla tahliye edildi.O raporu yazanlar   akşam evlerine döndüklerinde o elleriyle nasıl çocuklarının başını okşayıp sevebiliyorlar merak ediyorum.'Balık kokmasın' diye tuzlanır da 'Ya tuz kokarsa?' ne yapılır ?

* *  *

Tecavüz edilen köpeğine gusül abdesti aldıran adamla,'bu mahallede çok sela okunuyor çok insan ölüyor.Bu nedenle başka mahalleye taşınacağım!' diye tutturan yaşlı kadının,ıslanan paralarını kurutmak için çamaşır ipine asan ve o paraları çalınan diğer kadının ortak tek özellikleri bu coğrafyanın insanı olmalarıdır.Arz olunur.

* *  *

Kaçak elektrik kullanana verilen hapis cezası kalkarken, abonelerden alınan kayıp kaçak bedeli aynen duruyormuş.'Taşları bağlamışlar,köpekleri serbest bırakmışlar' atasözüne uygun bir durum.

* * *
Sütlüce’deki bir lokanta'da sevgilisini öpen bir genci, lokanta sahibinin bıçaklayarak öldürmüş.'Ulan katilliğin de bir şerefi var!' dedirten olay.

* * * 
Kış,son bir hafta istanbuldaki görüntüsüyle bütün haberlerin önüne geçerek gündeme oturdu.. Renk kirlenmesinde birinciliği olan beyaz, doğudaki Erzurum'a, Hakkari'ye, Van'a, Gümüşhane'ye ve diğer illere her yıl 6-7 ay gelir, bırak gündeme oturmayı,haber bile olmaz.Medya bir de utanmadan 'oradaki insanlar kar'a alışkın ama İstanbullu bu kar'a alışkın değil 'geyiği yapar.Eee 'zenginin başağrısına ağlayan çok olur!' atasözünden hareketle kış bile olsan büyük ve zengin yere geleceksin ki itibar(!) göresin.Şimdi İstanbuldaki karları'bu İstanbul kar'ı' diye  satarlarsa şaşırmamak gerek.

* *  *

Erzurum’da bir halk otobüsü şoförü, otobüste unutulan ve içinde yarım kilo altın ile 1320 TL para bulunan çantayı sahibine ulaştırdı.'O güzel insanlar o güzel atlarına binerek gittiler' sözüne nazire... Demek ki bazı güzel insanlar halâ buradalar ve iyi ki varlar...

* *  *

Türkiye'de trafik kurallarını hiçe sayan  şoför yaya ve yolcular kapısı iyi kapatılmamış aracı-ne pahasına olursa olsun- uyarma  konusunda çok hassasdırlar.

* *  *
Bazı kadınlar kocalarına ya da babalarına  aldıkları eşyaların fiyatını düşürerek söylüyorlar.Ama başkalarına  aldıkları fiyatı yükselterek söylüyorlar. Hatta pazardan ve sıradan mağazalardan aldıklarını marka baskılı poşetlerde taşıyanlar var.Eskiden bazı erkekler pahalı sigara paketlerinin içine ucuz sigara koyarak hava atarlardı.

Şahin Erkenez-Marmaris

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder